Kókuszos zabpelyhes keksz

A férjem kedvence. Neki a süti legyen ropogós, száraz, több napos, ez van. A palacsintát is másnap szereti, amikor már merevre száradt. Én már megszoktam, semmi baj. Egyszer összedobtam ezt a zabpelyhes kekszet, csak úgy találomra, recept sehol… persze, hogy az ízlett a legjobban, azóta próbálom reprodukálni, nem is mindig sikerül. Ez egy jó kis reggeli kávéhoz való cucc, cookie, ahogy amottan, a nagyvilágnak publikáltam. Kókusz nélkül is  jó, például étcsoki darabkákkal.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg barnacukor, nem kell, hogy marha édes legyen
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg zabpehely
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg kókusz

Elkészítés:

Mindent össze kell keverni, golyókat formázni, kissé lelapítani, aztán megsütni. Na jó, picit részletezem. A vajat a cukorral, majd a tojással kikeverem. A lisztbe beleszórom a sütőport és jól összekavarom. A cukros vajba beleteszem a zabpelyhet, a lisztet, majd a kókuszt. Nedves, formázható masszát kapok, ami darabosnak tűnik a zabpehely miatt, de nyugi össze fog állni. Ha száraznak érzed, akkor még egy kis vajat olvassz bele. Kivajazott tepsire teszem a gömböket, kissé meglapítom, hogy keksz formája legyen. Ne pakold túl sűrűn, mert összeragadnak. Kb. 20 perc kell neki 190 fokon, de azért figyeld, ne égjen meg.

Reklámok

1 hozzászólás (+add yours?)

  1. Marmalade
    nov 25, 2011 @ 19:10:07

    Hát még a kettő, kókusz és étcsoki együtt! Esetleg vaj helyett kókusz-zsírral?! Én már próbáltam így is!Nekem bevált!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: