Mandulás keksz

 

cantuccini1Magyarul cantuccini. Ropogósra szárított sütemény, ami kávé, tea vagy egy könnyű desszertbor mellett nyeri visszaa méltóságát. Komoly perverzió a ropogtatása. Miket írok reggel hétkor.. árad az irodalom. Egyszerű, tényleg egészen gyors recept, mindenki imádta ropogtatni a családban. Légmentesen lezárva hetekig eláll. Ha, ha, ha.

Hozzávalók:

  • 150 g hántolt mandulaforgács
  • 500 g liszt
  • 2 ek. sütőpor
  • 300 g barnacukor
  • 4 db tojás
  • 1 vanília kivonat

 Elkészítés:

A mandulaforgácsot zacskóba tettem, klopfolóval kissé megtörtem. Majd összekevertem a liszttel, a sütőporral és a barnacukorral. Habbá verjük a tojásokat, majd beletesszük a vaníliát. Majd hozzáadom a száraz keveréket, és tészta állagúvá keverem. A kész tésztából két rudat formázok, kellő távolságban teszem a tepsire, mert nőni fognak, nehogy összeérjenek.  170 fokon kb. 30 percig sütöm, majd kiveszem, és hagyom kihűlni. Miután kihűlt, fél centis szeletekre vágom, visszateszem rácsra teszem, és 160 fokon 10-15 perc alatt ropogósra sütöm.

cantuccini2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: